به گزارش رویترز، اعمال تعرفههای بالای واردات از سوی آمریکا، خریداران چینی را مجبور میکند واردات الپیجی از خاورمیانه را جایگزین آمریکا کنند و محمولههای آمریکا به اروپا و مناطق دیگری در آسیا صادر شوند، بدینترتیب مقاصد صادراتی الپیجی در حال تغییر است.
پیشبینی میشود این تغییرات قیمتها و تقاضای فرآوردههای گاز شیل را کاهش دهد، به ضرر تولیدکنندگان شیل آمریکا و شرکتهای پتروشیمی چین باشد و تمایل برای جایگزینکردن فرآوردههایی مانند نفتا را افزایش دهد.
همچنین پیشبینی میشود این تغییر به نفع عرضهکنندگان خاورمیانه باشد که منابعی جایگزین برای واردکنندگان بهشمار میروند. خریداران الپیجی در آسیا مانند ژاپن و هند هم از کاهش قیمت این فرآورده بهره میبرند.
مایعات گاز طبیعی مانند پروپان، اتان و بوتان جدیدترین فرآوردههای انرژی هستند که در زمان تشدید جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان با مشکل مواجه شدهاند. چین هماکنون واردات نفت خام و گاز طبیعی مایعشده (الانجی) آمریکا را متوقف کرده است.
شرکتهای پتروشیمی چین که به عرضه بالای الپیجی و اتان آمریکا بهعنوان خوراک اولیه وابسته هستند، به کمهزینهترین تولیدکنندگان در سطح جهان تبدیل شدهاند. تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا هم برای فروش مایعات گازی خود به چین نیاز دارند زیرا عرضه داخلی از تقاضا بیشتر است و افزایش ذخیرهسازی این فرآوردهها میتواند به اقتصاد شرکتهای حفاری فعال در حوزه شیل آسیب بزند.
بر اساس دادههای گمرک چین، این کشور سال گذشته مقدار بیسابقه ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن معادل ۵۵۰ هزار بشکه در روز پروپان از آمریکا وارد کرد که ۶۰ درصد از کل واردات مایعات گازی این کشور بهشمار میرود.